Пъзел с награда 1 bitcoin – опитайте си късмета!

В ТОВА ИЗОБРАЖЕНИЕ Е СКРИТ 1 ВТС - МОЖЕШ ЛИ ДА ГО ОТКРИЕШ?

В това изображение има скрит цял един биткойн и който го открие – ще го получи! Звучи ви като шега? Ами ако е сериозно…

Това, което можем да кажем със сигурност е, че преди 5 дни в Reddit се появява това съобщение, в което пише, че това изображение е съставено от думите на легендарния Сатоши Накамото в оригиналния whitepaper (документа, в който се разяснява основната идея) на Bitcoin.

После автора – нов потребител с ник cryptogreetings („крипто поздрави“) – добавя, че в тази творба е скрит 1 ВТС и който успее да го открие ще го получи като награда.

Поради възможността в самия текст да има някаква подсказа към отговора – ето го в оригинал:

„This work is comprised of Satoshi Nakamoto’s famous whitepaper words, scaled by Log N. Disparate ideas inspired Satoshi to create a solution to revolutionize modern socio-economics and industry. The work reflects on the elements that brought this technology to life, and challenges the underlying security model. Hidden in plain sight lies something more: a treasure hunt. 1 BTC is concealed within the work.“

За да бъдат взети думите му на сериозно, тайнственият благодетел е добавил и връзка с адреса на биткойн портфейл, в който наистина има 1.00185587 BTC. Очевидно това е награда, плюс малко „дребни“ за таксата по трансфера.

Досега никой не е успял да разреши загадката.

МОЖЕ БИ ТОВА ЩЕ СИ ТИ?

Пълното изображение-пъзел в цял размер може да разгледате ТУК.

(И ако спечелите – не забравяйте откъде научихте за тази невероятна възможност! Ще сме доволни и на 10%…)

P.S. А за да си заслужим съвсем комисионната, ще ви споделим, че в тази статия се дават някои полезни насоки и допълнителна информация за загадката.

За Natoshi Sakamoto 33 Articles
Казвам се Пламен Петров и съм основател и автор на Kriptonomika.com - а псевдонима Натоши Сакамото избрах като леко намигване, но и признание към легендарния създател на Bitcoin, Satoshi Nakamoto.