Какво и как се печели от крипто AirDrops?

FREE TOKENS, КОИТО МОЖЕ ДА СТРУВАТ ДОСТА ПОВЕЧЕ СЛЕД ВРЕМЕ

AirDrops? Може би сте срещали този термин в други стати на тема криптовалути, но още не сте съвсем наясно какво представлява това. И дори не подозирате колко може да се спечели от него.

Няма страшно. В тази статия ще ви запознаем с най-важното относно AirDrops и ще ви покажем стъпка по стъпка как да започнете да печелите от този метод.

Но първо да уточним какво НЕ Е AirDrops. Поне в нашия случай не става въпрос за едноименната функция за споделяне на снимки и други файлове между притежателите на Apple устройства. Нито пък за метода за снабдяване по въздуха с провизии на населението в райони на бедствия или войни – откъдето произлиза оригиналния термин, но тук ще говорим за нещо съвсем различно.

В света на криптото, AirDrops наричаме раздаването (подаряването) на безплатни token-и. Точно и ясно.

Е, може би ще стане още по ясно ако обясним и

ПРИЧИНИТЕ ДА ИМА AIRDROPS

Първо, да уточним, че има няколко вида „въздушни доставки“ на токъни. Понякога вече утвърдените крипто-общности (т.е. бивши ICO проекти, които са продължили успешно да се развиват) награждават лоялните си потребители чрез AirDrop на малко количество от монетите си. Друг път пък крипто борси използват същия метод, но срещу условието да имате определено количество депозит в дадена криптовалути или пък да сте сключили сделки за минимален праг. (Binance, за която ви разказахме подробно в друг наш материал, има такава практика и прави AirDrop на различни криптовалути, които се търгуват на същата борса почти всеки месец).

В този текст, обаче, ще обърнем внимание преди всичко на тези AirDrops, които са отворени към всеки потенциален потребител – а те са и най-масовите. С уговорката, че не всеки AirDrop ще ви направи богати – но от доста от тях може да се спечелят добри пари. С малко знания и много търпение, разбира се.

Кой прави тези безплатни подаръци. В 99,99% от случаите това са предстоящи ICO проекти, които по този начин привличат вниманието на широки маси от хора към своята идея – и продажбата на своите токъни.

Не е нужно да си голям спец в психологията, за да се сетиш, че хората биха се интересували много повече от развитието на един проект (ICO), от който вече са получили безплатно няколко „монетки“ под формата на AirDrop. А част от притежателите на безплатните tokens дори биха платили, за да се сдобият с още – ако идеята ги е привлякла и вярват, че в нея има бъдеще. Включително и възможност за добра печалба ако въпросните токъни поскъпнат в пъти над сегашната си цена.

При няколко това вече се случи и наскоро четох за един такъв AirDrop, който на практика се е превърнал безплатния подарък в $2000 – на толкова е скочил впоследствие курсът на въпросната криптовалута. Разбира се, няма как да ви обещаем, че всеки еърдроп ще ви донесе такава печалба, но от досегашните ни наблюдения можем да кажем, че 10, 20 или дори 50 долара от един AirDrop не са непостижима цел. Особено ако знаем

КАК ДА СЕ ВКЛЮЧИМ В AIRDROP

Всеки AirDrop е уникален сам по себе си, но повечето от тях си приличат по условията, на които е необходимо да отговаряте, за да се сдобиете с безплатните „монетки“.

Голяма част от еърдропите използват специална форма за регистрация или Google Docs формуляр. Някои изискват от вас да си направите регистрация в сайта им – за да можете евентуално да следите кога ще ви се преведат обещаните безплатни койни – но има и такива, които не изискват това от вас.

Рядко се случва при процеса на регистрация да ви карат да предоставяте копие от лична карта или друг документ за самоличност – т.нар. Know Your Customet (KYC) процедура – но обикновено това се прави при наистина сериозни проекти. А и вие решавате дали да участвате или не.

Все пак повечето ще искат от вас едно или повече от следните неща:

 • Име или username;
 • Email адрес;
 • Потребителското ви име в Telegram  – ако още нямате регистрация в тази платформа за съобщения, препоръчваме ви да си направите (как става това е обяснено в това видео), тъй като много от AirDrop-ите ще изискват от вас да се присъедините към техния канал в Telegram messenger, а нерядко дори целия процес на регистрация става в такъв канал под формата на готов скрипт (bot).
 • Потребителското ви име в Twitter – понякога едно от условията за да се квалифицирате е да споделите съобщение от техния Туитър акаунт и така ще могат да проверят дали сте го направили.
 • Профил във Facebook – изисква се сравнително рядко и обикновено е когато искат да споделитя някакъв техен FB пост.
 • Адрес на вашия крипто-портфейл. Пак в 99% става въпрос за ETH портфейл, тъй като най-често подаряваните „монетки“ са т.нар. ERC20 Tokens, базирани на Ethereum мрежата и могат да бъдат пращани на всеки ERC20-съвместим портфейл. Ние бихме ви препоръчали MyEtherWallet (MEW), но има и много други – с най-актуалните може да се запознаете в тази статия.

Напълно възможно е да има и други изисквания, но тези са най-често срещаните и затова ще си позволим да ви дадем и няколко

ЗЛАТНИ ПРАВИЛА ПРИ AIRDROP

 1. Създайте си отделни акаунти (профили) в Telegram и Twitter само за AirDrop цели – иначе много скоро в профилите ви ще настъпи пълен хаос и ще ви залее море от ненужна информация. Вярвайте ни.
 2. Създайте си и отделен email адрес – по същата причина.
 3. Водете си някаква отчетност. Може да ползвате обикновена таблица в Exel или каквото друго ви върши работа, но ако не си водите отчет в кой точно AirDrop сте се включили и кога – скоро ще стане пълна каша и може да пропуснете момента кога, например, подарените ви „монетки“ ще се превърнат в реална криптовалута (непременно включете в таблицата си и поле за датата на предстоящото излизане на борса).
 4. Ползвайте инструменти като ETHERSCAN, за да следите token-ите във вашия ETH портфейл. С безплатната регистрация в този сайт може да следите до 3 отделни ETH адреса.
 5. Ако решите да печелите от AirDrop, ще ускорите процеса ако се възползвате от опцията за споделяне на affiliate link в социалните мрежи. Повечето програми предлагат тази възможност и ако сте активен в Туитър или Фейсбук, това може да ви донесе още повече безплатни монетки.
 6. Бъдете търпеливи! Много малко от еърдропите ви превеждат безплатните токъни веднага. Ако чете внимателно условията за регистрация – там обикновено пише кога ще се случи това и не изпадайте в паника преди да сте проверили указания срок.

Не на последно място е важно и откъде научавате за актуалните AirDrop кампании. Информацията е огромна и в Интернет има доста специализирани сайтове за това.

Добрата новина е, че тук – в КРИПТОНОМИКА – вече ще имаме специална секция за най-пресните AirDrop-и, а най-отгоре в дясната колона на сайта (ако разглеждате desktop версията – при мобилната е след последната статия) ще има и банер с AirDrop на деня. Ако кликнете на него, всеки ден ще ви води до нова кампания.

(Тази, която е актуална за днес, освен безплатни токъни предлага и екскурзия до Париж – побързайте!).

Надявам се информацията в тази статия да ви донесе нови крипто-печалби – споделете я с вашите приятели, за да зарадвате и тях!

За Natoshi Sakamoto 33 Articles
Казвам се Пламен Петров и съм основател и автор на Kriptonomika.com - а псевдонима Натоши Сакамото избрах като леко намигване, но и признание към легендарния създател на Bitcoin, Satoshi Nakamoto.