Японска крипто-борса раздаде погрешка bitcoin без пари

ZAIF ОБЯВИ КУРС ПРОДАВА НА 0 ЙЕНИ ЗА ЦЕЛИ 18 МИНУТИ

Zaif, криптоборса, базирана в Токио, призна, че поради техническа грешка е продавала bitcoin на цена от нула йени, тоест без пари. Това се е случило през миналата седмица, при курс на биткойна около 1,2 милиона йени.

„Версията“ е продължила само 18 минути и през това време седем клиенти на борсата са се възползвали от супер изгодния курс. За тяхно разочарование, от поддръжката са поправили бързо грешката и усвоените биткойни са били върнати обратно, въпреки че един от седемте късметлии се е опитал да ги прехвърли на външна сметка.

На всички клиенти на крипто-борсата са поднесени официални извинения за техническия гаф и обещания такива неща да не се допускат занапред.

24 часа преди случката, Zaif се нареждаше на 51-во място в класацията на японските борси за крипто търговия, с оборот от 17,3 милиона долара.

Борсата е и една от 16-те официално лицензирани от Financial Services Agency (FSA) на Япония. За всички останали крипто-борси е прието решение да имат възможността да оперират докато все още се разглеждат молбите им за лицензиране.

Проверките са особено щателни след като неотдавна друга японска крипто-борса „олекна“ с 530 млн. долара в NEM след хакерска атака, за което вече писахме в КРИПТОНОМИКА.

ИЗТОЧНИК: CryptoDaily

За Natoshi Sakamoto 33 Articles
Казвам се Пламен Петров и съм основател и автор на Kriptonomika.com - а псевдонима Натоши Сакамото избрах като леко намигване, но и признание към легендарния създател на Bitcoin, Satoshi Nakamoto.