Bitcoin отново мина $9000 и продължава да се покачва

ЛИПСАТА НА ЛОШИ НОВИНИ ОТ СРЕЩАТА НА G-20 СЕ ОКАЗА ДОБРАТА НОВИНА

Цената на Bitcoin отново премина 9000 щатски долара и продължава плавно да расте. Първата и все още най-популярна криптовалута на практика се върна на котировките си отпреди точно една седмица.

Само преди две седмици един Bitcoin (BTC) се продаваше за $11600, така че все още сме далеч от достигането на върховата цена за месеца.

През февруари спадът достигна долна граница от около $5000, след това бързо скочи почти до $10000, но впоследствие се установи на нива близки до $7000.

След леки корекции цената отново се устреми плавно нагоре и засега се движи към възстановяване на нивото от $10000.

Този растеж, в съчетание с възхода при Ethereum (ETH) и Cardano (ADA), веднага се отрази и на голяма част от altcoins, но все още е твърде рано да се прогнозира дали възстановянането на цените е само временно или ще продължава във възходяща посока.

Силното движение нагоре донякъде компенсира загубите от началото на месеца и само за 48 часа пазарната капитализация на криптовалутите като цяло нарасна от 280 на 350 милиарда щатски долара.

Основната причина за възстановянането на цената на биткойн беше изявлението на финансовите министри на страните от Г-20 непосредствено преди срещата им в Буенос Айрес на 19 март, че „криптовалутите не представляват риск за финасовата система“.

На самата среща, най-яростните противници на криптото не успяха да убедят колегите си да се обсъждат каквито и да е рестрикции по отношение на криптовалутите и се прие компромисното решение тази тема да бъде обсъдена отново през месец юли.

ИЗТОЧНИК: CCN

За Natoshi Sakamoto 33 Articles
Казвам се Пламен Петров и съм основател и автор на Kriptonomika.com - а псевдонима Натоши Сакамото избрах като леко намигване, но и признание към легендарния създател на Bitcoin, Satoshi Nakamoto.