Litecoin скочи с близо 30% за един ден

ОБЯВИХА СТАРТ НА LITEPAY НА 26 ФЕВРУАРИ

Litecoin направи скок в котировките си на крипто борсите с близо 30% само за един ден и достигна цена от 203 щатски долара (0.02212130 BTC).

Основният „виновник“ за този подем е предстоящия дебют на системата за разплащания (payment processor) LitePay.

LitePay се очаква да бъде активна на 26-ти февруари, т.е. след по-малко от две седмици. Системата ще даде възможност да приемате и извършвате разплащания с лайткойни, като таксата за всяка транзакция ще бъде само 1% (в сравнение с 3% при повечето разплащания с банкови карти).

Освен това LitePay ще предложи и litecoin портфейл и дори дебитна карта, която може да получите по пощата. След активирането на картата онлайн, може да я зареждате с лайткойни от вашия лайткойн wallet и след това да заплащате с картата в щатски долари навсякъде, където се приемат разплащания с други дебтни карти. Включително и да теглите от банкомат.

Системата обещава да опрерира с банкови сметки в местна валута в 38 страни, но все още не са обявени кои точно.

Преди месеци, много онлайн търговци приемаха разплащания с bitcoin, но в хаоса от главоломно растящ или спадащ курс на биткойна и какви ли не слухове за забрани и държавни регулации, впоследствие се отказаха от идеята.

LitePay се надява да върне доверието в крипто разплащанията, като направи процеса лесен, достъпен и с минимални разноски.

Litecoin, наричан още „дигиталното сребро“ – в контраст на „дигиталното злато“, биткойна – не за първи път дава заявка да измести bitcoin от пиедестала му.

Това едва ли ще се случи в съвсем близко бъдеще, но не бива да се подценява, че в момента транзакциите с litecoin са по-бързи, по-евтини, а и цената му е – поне психологически – по приемлива за крайния потребител.

…освен ако продължава да расте с такива темпове, разбира се.

 

За Natoshi Sakamoto 33 Articles
Казвам се Пламен Петров и съм основател и автор на Kriptonomika.com - а псевдонима Натоши Сакамото избрах като леко намигване, но и признание към легендарния създател на Bitcoin, Satoshi Nakamoto.