Над 16 милиона американци притежават крипто

ПРОУЧВАНЕ ПОКАЗВА И ЗАЩО ХОРАТА СЕ КОЛЕБАЯТ ДА ЗАКУПЯТ КРИПТОВАЛУТИ

Проучване на сайта Finder.com показва, че над 16,3 млн. граждани на САЩ – или около 8% от населението на страната – притежават криптовалути под някаква форма. Ако данните са верни, това е значителен прогрес от последното проучване през декември 2016, според което малко под половината от американците са чували въобще за Bitcoin, но едва 1% са го притежавали или търгували.

ЗАЩО ХОРАТА СЕ КОЛЕБАЯТ ДА КУПУВАТ КРИПТО?

Анкетиращите запитали останалите 92% от участниците в проучването защо все още не са закупили криптовалута. 40% от тях заявили, че нямат такава нужда и не се интересуват от това, а 35% – че рискът е прекалено голям.

Другите обяснения били, че:

  • „Това е прекалено сложно за разбиране“ – 27%;
  • „Това е измама“ – 18%;
  • „Това е балон“ – 17%;
  • „Много е трудно за използване“ – 11%;
  • „Има прекалено много такси“ – 6%.

Още една интересна статистика е, че три пъти повече мъже (12%) са притежатели на криптовалути, в сравнение със жените (4%).

По-нататък изследването разделя участниците в него на три възрастови категории – т.нар. „Поколение Y“ (наричани още Millennials или родените след 2000 година), Поколение Х (родени от средата на 60-те до средата на 80-те години на миналия век) и бейби-бумърите или хората родени, в първите две десетилетия след края на Втората Световна Война.

17% от „милениалите“ са заявили, че притежавата криптовалута, което ги прави поколението с най-голям интерес към темата, но същевременно с това и най-голям процент от тях са дали отговори като „Много е трудно за използване“ (15%) и „Това е прекалено сложно за разбиране“ (31%).

От друга страна, хората от Поколение Х са с най-нисък процент отговори от този тип, което значи, че те пък са поколението с най-малко затруднения при боравенето с криптовалути.

Друго питане от проучването е било в какви криптовалути инвестират. От тези, които въобще имат някаква криптовалута, усреднения размер на инвестицията им е била около $3453 в Bitcoin, $1243 в Ethereum и $636 в Bitcoin Cash.

ИЗТОЧНИК: Bitcoinist.com

За Natoshi Sakamoto 33 Articles
Казвам се Пламен Петров и съм основател и автор на Kriptonomika.com - а псевдонима Натоши Сакамото избрах като леко намигване, но и признание към легендарния създател на Bitcoin, Satoshi Nakamoto.