Ripple рипна и XRP се повиши с над 15% за един ден

АНАЛИЗАТОРИТЕ ГАДАЯТ ЗА ПРИЧИНИТЕ ЗА РЯЗКОТО ПОСКЪПВАНЕ И ДАЛИ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ

За по-малко от 24 часа цената на XRP скочи с над 15% и премина границата от половин долар (към момента на написването на тази статия 1 XRP се търгува за $0,53).

Анализаторите са раздвоени по отношение на мотивите за това рязко поскъпване.

Част от тях смятат, че причината е в обявеното миналата седмица (по време на Global Islamic Economic Summit 2018) намерение на Ripple да открие свой офис в Дубай.

Dilip Rao, отговорникът по инфраструктурното развитие на компанията, заяви твърдото намерение на Ripple да открие свое представителство в столицата на Обединените Арабски Емирства (ОАЕ) още до края на настоящата година.

По този начин, базираният в Сан Франциско технологичен гигант се надява да продължи инвазията си в Близкия изток, още повече, че правителството на ОАЕ неотдавна изрази намеренията си до края на 2021 година поне 50% от държавните разплащания да са базирани на блокчейн технологии.

Друга възможна причина за днешния скок на XRP може да е стартирането на канадската крипто-борса CoinField, която е избрала XRP за своя основна криптовалута.

CoinField е достъпна не само в Канада, но и в още 60 държави по света и на нея се търгуват 20 двойки криптовалути – като във всяка от тях XRP е базова валута.

Най-вероятно и двете събития са допринесли за благоприятното развитие в цената на третата по пазарен дял криптовалута – XRP.

Съвсем наскоро и ние ви разказахме за XRP Text – новата услуга от Ripple, която също е фактор в полза на все по-растящото влияние на компанията (а от там – и на цената на XRP).

Припомняме, че само през миналия месец Ripple сключи две много големи стратегически партньорства – с испанската Banco Santander и японската SBI Group.

Не е тайна, че в крипто света XRP има и много противници, които продължават да не я считат за „чиста“ криптовалута, но не може и да се отричат фактите.

А те са, че Ripple категорично и последователно налага своите услуги в реалния финансов свят – чрез нови и нови стратегически партньорства. Броят им вече е над 200.

Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ (SEC) все още не се е произнесла по казуса дали XRP не трябва да бъдат считани за ценни книжа, поради спецификата на функцията им. Очаква се това решение да има огромно значение за бъдещето на проекта.

За Natoshi Sakamoto 33 Articles
Казвам се Пламен Петров и съм основател и автор на Kriptonomika.com - а псевдонима Натоши Сакамото избрах като леко намигване, но и признание към легендарния създател на Bitcoin, Satoshi Nakamoto.